cluville logo mobile
Rezerviši termin

Najčešća pitanja

Što je Cluville kids escape room?

Što je Cluville kids escape room?

Cluville dječji escape room pruža nezaboravno iskustvo prilagođeno djeci od 6 do 14 godina. Svaka soba tematski je dizajnirana i ima čarobnu priču. Mozgalice skrivaju mnoštvo tragova, šifri katanaca i tajnih recepata! Na trenutke ćete se osjećati kao da ste stvarno tamo!

Uzbudljivo iskustvo za djecu koja će morati kombinovati razne vještine kako bi došli do uspješnog rješenja. Cluville escape room odlična je prilika za razvijanje logičkog razmišljanja i raznih socijalnih vještina rješavajući zadatke i zagonetke u timu. Takođe, radi se o okruženju koje podstiče djecu na kreativno razmišljanje jer jedino tako mogu doći do konačnog rješenja.

Za koga je dizajniran Cluville dječji escape room?

Cluville escape room posebno je dizajniran za djecu. Radi se o zabavnom i edukativnom centru koji pruža jedinstveno iskustvo u kreiranju konačnog rješenja svih zagonetki. Također, kada se otkriju svi tragovi i šifre, djeca osjećaju zadovoljstvo i sreću jer su zajedno došli do rješenja.

Razvijajući kognitivne vještine prilikom igranja djeca razvijaju način razmišljanja, čitanja, učenja, pamćenja ali i koncentracije te razlučivanja bitnog od nebitnog. Takođe, djeca uče dobrobiti timskog rada, dvosmjernu komunikaciju, kritičko razmišljanje i ostale društvene vještine. 

Pomoć! Nešto je iskrslo i ne mogu doći na dogovoreni termin, šta u tom slučaju?

Ukoliko zbog vanrednih okolnosti morate otkazati termin, molimo vas da nam javite najkasnije 7 dana prije rezervisanog termina. Takođe, svoj termin možete prebaciti na drugu osobu i na taj način nekoga razveseliti. Svakako nam se javite oko detaljnih informacija.

Kako izgleda kids escape room igra?

Koliko dugo traje igra i kada tačno moram doći?

Igra traje 60 minuta. Molimo vas da dođete barem 15 minuta prije početka igre da se djecu upozna s pravilima i da se stignu opustiti i pozdraviti s roditeljima.

Postoje li neke strašne ili opasne situacije i mora li roditelj biti u sobi s djecom?  

Ne postoje. Nijedna od priča nije osmišljena na taj način, zapravo baš suprotno. Naše escape sobe dovode do intenzivnih osjećaja sreće, veselja i zadovoljstva u zajedničkom rješavanju problema i zagonetki. Svaka soba ima svog posebnog gamemastera, vodiča kroz igru i pazi na svu djecu, te nema potrebe da roditelj bude u sobi. 

Koliki tim treba sastaviti kako bismo se mogli igrati?

Svaka soba predviđena je idealno za 9 igrača. Ako vas ima više, preporučujemo da uzmete dodatnu sobu i tako napravimo 2 tima. Timovi sa manje od 5 igrača takođe mogu učestvovati u igri; postoji mogućnost spajanja manjih grupa u jednu veću pa tako možete upoznati neke nove prijatelje. Kontaktirajte nas za više informacija.

Organizacija rođendana i privatnih evenata

Organizuje li Cluville escape room rođendane ili privatne evente?

Da, Cluville kids escape room organizuje i rođendane i razne privatne evente. 

Jesmo li zaista zaključani u escape room-u?

Ne! U bilo kojem trenutku soba se može napustiti ili neko može ući u nju. Natpis ‘izlaz’ označen je na svim vratima kao smjernica za put prema izlasku. Ali zaista želiš izaći i propustiti zabavu? Sobe su dizajnirane na način da su ugodne i opuštajuće za sve uzraste i igrače.