Šta je escape room za djecu?

Mjesto gdje su znanje i zabava najbolji drugari!

Escape room djeciji rodjendan

Cluville je escape room specijalizovan za djecu, avanturistička igra u kojoj se tim igrača kreće kroz niz izazova i interaktivnih zagonetki kako bi pronašao tragove i riješio zagonetke.

U Cluvilleu znamo da djeca žude za uzbuđenjem, istraživanjem i mogućnošću da se uključe u aktivnosti koje okupiraju njihov radoznali um. Zato smo stvorili jedinstveno iskustvo escape rooma koji kombinuje zabavu, timski rad i učenje u sigurnom i zabavnom  okruženju.

Cluville Igraonica rodjendan

Šta je zapravo escape room za djecu?

Escape room je avanturistička igra koja najčešće traje do 60 min. Igra se odvija u timu, te je glavni cilj igre riješiti različite zadatke i zagonetke. U escape roomovima jedna tematska soba najčešće se sastoji od više prostorija, od kojih je jedna obično tajna ili skrivena soba.

Escape roomovi za odrasle obično podrazumijevaju da će igrači biti zaključani u sobi, što nije slučaj za Cluville. Kod nas su djeca u potpunosti sigurna u svakoj sobi, i u bilo kojem trenutku igre mogu izaći i vratiti se u igru. Uz to, djeca nikad nisu sama već ih naši Cluville gamemasteri čuvaju i vode kroz igru.

Escape roomovi za odrasle također često podrazumjevaju horor tematiku i kompleksne zagonetke koje nisu primjerene za djecu. Za razliku od escape roomova za odrasle, Cluville je dizajniran da bude dovoljno izazovan ali i rješiv za djecu i za odrasle.

Cluville - manje tehnologije, više zabave!

Dječija igraonica Podgorica

Dobrobiti escape room igre za djecu

Escape room igre poznate su po tome da su korisne za razvijanje kritičkog razmišljanja i vježbanje vještina za rješavanje različitih izazova.
Djeca tokom igre rješavaju zagonetke i uče kako analizirati informacije koje su im date na kreativan i zabavan način.
No pored toga, djeca i odrasli imaju priliku iskusiti timski rad i produbiti prijateljstvo ili kolegijalni odnos.

We are here! Uputstva